Wino z suszonych winogron AUSTRALIAN LEXIA

WINO Z KOMPOTU SKLEPOWEGO SLIWKOWEGO RENKLOD 14% 10l
  • 1,5kg rodzynek
  • 5g drozdze + 10g pozywka
  • 20g kwasku cytrynowego
  • 1,5kg cukru
Rodzynki bardzo bardzo slodkie, niestety przy spazaniu bardzo duzo dobroci ucieklo w kanal, rodzynki bardzo duze, twardsze, w ogole nie podobne do naszych europejskich
    opis do poprawy

    Bardzo prosty szybki przepis dla leniwcow na winko kupujemy zgrzewke kompotu w sklepie, odcedzamy sliwki by wyjac pestki, wrzucamy do pojemnika dodajemy kwasku, majac na uwadze ze pojemnik mamy 12l a z 8 kompotow wyszlo nam 7,2l dodajemy za pierwszym razem 0,75kg cukru z 1,5l wody wyjdzie nam okolo 9 litrow po tygodniu dolejemy reszte cukru 0,55kg z reszta wody by wyszedl pelny pojemnik po 2 tygodniach odcedzamy i powinno nam zostac 10l winka :)



    • 12,06- postawienie winka zgodnie z eksperymentalnym przepisem 
    • 01,07 - odcedzenie z owocow, dodanie 0,5kg cukru za 2 tygodnie zlanie i dodanie 0,5kg cukru
    • 09.03 - WYLANIE WINA zrobil sie osad ponownie w winie z suszonych rodzynek nie wiem co robie zle, za malo % :(

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz