- 2kg rodzynek (69G/100)
- 5g drozdze + 10g pozywka
- 20g kwasku cytrynowego
- 1,25kg cukru
Rodzynki bardzo bardzo slodkie, niestety przy spazaniu bardzo duzo dobroci ucieklo w kanal, rodzynki bardzo duze, twardsze, w ogole nie podobne do naszych europejskich
opis do poprawy
1kg cukru na poczatek pozniej po 4 tygodniach odcedzic dolac wody do 10l + 0,25kg cukru, zlewac wino co miesiac 2 razy na koniec dodac bentonit
- 08,09 - postawienie wina zgodnie z przepisem za pierwszym razem 1kg cukru okolo 8l, za 4 tygodnie odcedzenie i dodanie reszty cukru
- 27,09 - odcedzenie wina i dodanie wody z cukrem 0,25kg
- 10.11 - zlanie wina
- 26,01 - zlanie wina, ladnie wyglada choc bylo troche tluszczu lub czegos na powierzchni zobaczymy w kazdym badz razie pyszne jednak z rodzynek to z rodzynek
- 03.03 - zlanie znad osadu, winko juz ladne w miare klarowne ale dalej pracuje
- 07.05 - winko juz ladnie sie sklarowalo zostawie jeszcze i za miesiac zabutelkuje
- 16.08 - winko zlane klarowne do butelki musi poleciec
- 26,12 - butelkowanie dodano okolo 250g xylitolu, winko specyficzne troche podchodzace pod smak tofi? spalonego cukru ciezko okreslic ale nie moje smaki :/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz